Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Πάρτη Κική(Το κορίτσι με τις χάλκινες ανταύγειες)

Η γυναίκα έχει σηκωθεί, έχει μυστηριωδώς ντυθεί και ανοίγει την πόρτα. Βγαίνει στον καθαρό αγέρα, περνάει τον δρόμο και κατευθύνεται απέναντι σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι που λειτουργεί σαν παρκινγκ. Εμείς, παρακολουθούμε τις εξελίξεις προσπαθώντας να επεξεργαστούμε τις νέες πληροφορίες και ξάφνου η Jane Doe βγαίνει από το παρκινγκ και ξαναγυρίζει προς το σπίτι. Άλλο που δε θέλουμε τρέχουμε και περνάμε τον δρόμο. Την προλαβαίνουμε στην πόρτα προσπαθούμε να της πιάσουμε κουβέντα αλλά μας συνδέει με Κάιρο. Κάπου εκεί, ο Θ.Π θεωρεί ως καλή ιδέα να πάρει τηλ την γειτόνισσα του πρώτου ορόφου να μας δώσει καμιά σοφή συμβουλή. Η Πρώην Ωραία Κοιμωμένη έχει γίνει άφαντη, εμείς παρατηρούμε το σπασμένο κουδούνι και εκεί είναι το κομβικό σημείο που η επιφοίτηση κτυπάει κατακέφαλα τον Θ.Π.



Η ΑΤΓΚ(Άγνωστης Ταυτότητας Γυμνή Κοπέλα) είναι η Κική η δικηγόρος κόρη του κυρίου Τάδε και μένουν μαζί στον έκτο. Το στραπατσαρισμένο κουδούνι είναι το δικό τους και ο πατέρας της λείπει διακοπές. Υπό των φως των νέων αποκαλύψεων και ενώ ο Θ.Π παλεύει να συνεννοηθεί με την γειτόνισσα, η Κική επανέρχεται. Όχι μόνο επανέρχεται αλλά με αξιοθαύμαστη επιμονή και υπομονή αρχίζει να πατάει το κουμπί του χαλασμένου ανελκυστήρα. Της φωνάζουμε μια ότι είναι χαλασμένο, της φωνάζουμε δυο, απτόητη αυτή. Κάποια στιγμή, κουράζεται να πατάει το κουμπί και αποφασίζει να κουρνιάσει σε παρακείμενο μηχανάκι.

Εν τω μεταξύ έχει ήδη ξημερώσει, άκρη δε βγάζουμε και αποφασίζουμε να κάνουμε την επόμενη λογική κίνηση. Η Κική έχει σηκωθεί για τον δεύτερο γύρο πατήματος κουμπιού και εμείς βγάζουμε την φωτογραφική στήνουμε τον Λ.Μ μπροστά στην τζαμαρία και του βγάζουμε κοντινή φωτο με φόντο την Κική και το κουμπί της. Κάπου εκεί η Κική ξανανεβαίνει πάνω, εμείς ξαναμπαίνουμε μέσα και βλέπουμε παντού πεταμένα νερά. Συνεχίζουμε να μην βγάζουμε άκρη και τελικά όταν την ακούμε να κατεβαίνει για πολλοστή φορά, πάμε στο αμάξι βάζουμε μπρός και το τελευταίο που θυμόμαστε από την Κική εκείνη την ωραία βραδιά είναι η Κική να κάνει σήμα σε διερχόμενα ταξί.

Αυτό είναι το τέλος εκείνης της καταπληκτικής μέρας που μας χάρισε το πρώτο true story της ζωής μας. Είναι μια από αυτές τις ιστορίες που λες και ξαναλές και πάντα χαίρεσαι να λες και οι άλλοι χαίρονται να ακούνε. Είναι μια από αυτές τις ιστορίες που γίνονται μύθοι, θρύλοι και παραδόσεις. Είναι η ιστορία που μας άφησε κουσούρι να λέμε « Πάρτη την Κική», όπως οι παλιοί λέγαμε «παρτον παπά»(με το ασορτί χτύπημα του μπράτσου).

Λίγες μέρες μετά..

Η ιστορία έχει ειπωθεί 58498549 φορές. Αρκετοί έχουν ακούσει και έχουν ξανακούσει την ιστορία. Η ίδια η Κική έχει πει στην αδελφή του Θ.Π ότι της έριξαν κάτι στο ποτό και δε θυμάται τίποτα. Επειδή όμως όλοι μας έχουμε δει πολύ τηλεόραση σε αυτή την άδικη ζωή, κανείς δεν την πιστεύει. Και κάπου εκεί ξεκινούν τα σενάρια.

Το μυστήριο του παντελονιού : άλλος είπε το καθόταν, άλλος είπε ότι ήταν πεταμένο παραπέρα και δε το είδαμε, άλλος ότι ήταν πεταμένο σε παραπάνω όροφο και άλλος ότι ανέβηκε μέχρι τον έκτο μπήκε σπίτι της, ντύθηκε και ξανακατέβηκε.

Το μυστήριο του χυμένου νερού : ένας είπε ότι κατούρησε, άλλος ότι έβγαλε το λάστιχο από την αποθήκη να πλυθεί και τρίτος ότι έβγαλε ένα μικρό μπουκαλάκι από το ακόμα μικρότερο τσαντάκι και το χύσε τελετουργικά στο πάτωμα. Η θεωρία ότι ήταν τα καυτά της δάκρυα, εξετάζεται ως η λιγότερη πιθανή.


Το μυστήριο του καταστραμμένου κουδουνιού: Η ίδια η Κική δήλωσε ότι μια φίλη της την έψαχνε και από τον καημό της να την βρει θεώρησε λογικό να καταστρέψει το κουδούνι χτυπώντας το απελπισμένα με τις γροθίτσες της. Άλλη θεωρία είναι ότι το χτυπούσε η ίδια, εν μέσω παραζάλης νομίζοντας ότι ο πατέρας της είναι πάνω και η Τρίτη θεωρία(που υποστηρίζω με πάθος) είναι ότι το κουδούνι το ξεχαρβάλωσε ο άγνωστος Εραστής. Ο Άγνωστος εραστής είναι ένας παθιασμένος άνδρας, γοητευτικός και μυστηριώδης που έφαγε τρελή χυλόπιτα από την Κικίτσα. Τυφλωμένος από το πάθος, άρχισε να γρατζουνά την πόρτα. Αλλά δεν του έφτανε αυτό.. Μια νύχτα με ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι αποφάσισε να πάρει στα χέρια του την μοίρα του. Λίγο πιωμένος ,λίγο κλαμένος, βαθιά πληγωμένος πήγε κάτω απτήν πόρτα της Κικής. Χτυπούσε το κουδούνι, έβριζε και φώναζε, αλλά ή η Κική απτόητη, αμέτοχη, νεκρή μέσα της. Τότε ο άνδρας ο σωστός, ο πρόστυχος, ο μπεσαλής, δίνει μια γροθιά και σπάει το κουδούνι. Η Κική όμως έχει ήδη κατέβει. Ακολουθεί καυγάς, την πάει πάνω, κάτι γίνεται δε ξέρω τι και η Κική καταλήγει στο σκαλί άνευ παντελονιού. Ναι, ναι έχει κάποια κενά η ιστορία μου, αλλά το δουλεύω..

Η θεωρία του φίλου μας του Γιάννη από την άλλη, περιλαμβάνει δυο δράστες, το δακτυλίδι της γιαγιάς και μια σκοτεινή συνωμοσία.

Αρκετές μέρες μετά…

Όλοι οι πρωταγωνιστές είναι μαζεμένοι και περιμένουν να εμφανιστώ εγώ και ο Λ.Μ που έχουμε αργήσει. Με το που φτάνουμε, η είδηση μας χτυπάει κατακέφαλα. Μόλις έχει περάσει η Κική, χαρωπή και μυρωδάτη. Και όχι μόνο αυτό..

ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΝΕΣ ΑΝΤΑΥΓΙΕΣ..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

xalkines antavgeies forever

kiki zeis esy mas odigeis