Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

500 Days of Summer

Boy meets girl. Boy falls in love. Girl doesn't.



This is not a love story. This is a story about love.


Αγόρι συναντάει κορίτσι. Το αγόρι ερωτεύεται τρελά το κορίτσι αλλα το κορίτσι δε θέλει δεσμεύσεις. Θα τα καταφέρουν?



Αυτή η μικρή, σχεδόν ανεξάρτητη ταινιούλα, ειναι μια απο αυτές που βγαίνουν κάθε χρόνο(όπως το Juno, Little Miss Sunshine) που χωρίς πολλά πολλά καταφέρνουν να κερδίσουν τις καρδιές μας. Η ιστορία που περιγράφουν είναι μια απο τις δεκαδες που ολοι εχουμε ζησει ή τουλάχιστον έχουμε ακούσει. Σε μια εποχή ψεύτικων σχέσεων, οι νέοι είναι ήδη αρκετά απογοητευμένοι και παραιτημένοι. Πάντα όμως υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν στον ρομαντικό έρωτα, στην αιώνια αγάπη και στις αδερφές ψυχές. Στην ταινία μας είναι ο Τόμ(Joseph Gordon-Levitt) ο νεαρός αρχιτέκτονας που χαραμίζεται γράφοντας κείμενα για ευχετήριες κάρτες. Όταν γνωρίζει την Σαμερ(Zooey Deschanel) πιστεύει ακράδαντα ότι είναι η Μια. Είναι όμως? Σε όλο το έργο βλέπουμε ανακατεμένες 500 μέρες απο την κοινή τους ζωή. Πως βλέπει ο ένας τον άλλον, πως επηρεάζει ο ένας τον άλλο, πως αντιμετωπίζουν την αγάπη γενικά και την αγάπη τους ειδικά. Υπάρχει γραμμένο που το λένε πεπρωμένο ή όλα είναι συμπτώσεις? Είναι τελικά το απόλυτο ζευγάρι ή ο Τομ τα βλέπει έτσι επειδή θέλει τόσο απελπισμένα να το πιστέψει?

Πέρα απο το πολύ όμορφο θέμα στα τεχνικά κομμάτια τα πάει πολύ καλα. Οι δυο φρέσκοι πρωταγωνιστές δινουν απλές και πολύ αληθινές ερμηνείες, πείθωντας πραγματικά. Η σκηνοθεσία απο τον πρωην βιντεοκλιπά και νυν σκηνοθέτη ταινιών μεγάλου μήκους Marc Webb ειναι απλά υπέροχη. Τα μπερδεμένα κομμάτια του πάζλ μπερδεύονται πολύ όμορφα. Οι μικρές σουρεάλ λεπτομέρειες δίνουν μια άλλη τσαχπινιά στο όλο εγχείρημα ενώ η απολύτως αγαπημένη μου σκηνή είναι το ούτε διλεπτο μιούζικαλ που στήνεται στο πάρκο υπό τους ήχους του "You Make My Dreams".

Μικρές χαριτωμένες λεπτομέρειες:

- "Any resemblance to people living or dead is purely accidental ... Especially you, Jenny Beckman ... Bitch". ¨Αυτή η ατάκα είναι το πρώτο πραγμα που βλέπουμε όταν ξεκινάει η ταινία. Το σενάριο γράφτηκε βασισμένο σε μια παλιά σχέση του ενός σεναριογράφου. Όταν τελικά έδειξε το σενάριο στο κορίτσι που του ενέπνευσε την ηρωίδα του, η κοπέλα δήλωσε ότι ταυτίζεται περισσότερο με τον Τόμ παρά με την Σαμερ. 

- Σε όλη την ταινία κυριαρχεί έντονα το μπλε χρώμα για να ταιριάζει με τα μάτια της Ντεσανέλ.

- Κατά την διάρκεια της προώθησης της ταινίας ο σκηνοθέτης έφτιαξε ένα μικρό βιντεάκι που το διέθεσε στο ίντερνετ με τους δυο πρωταγωνιστές να υποδύονται το θρυλικό ζευγάρι της ροκ, Συντ Βισιους και Νανσυ Σπαγκεν:


Το υπέροχο δίλεπτο στο πάρκο:

Ένα ακόμα τρομερό προμο. Το τραγούδι είναι του συγκροτήματός της Ντεσανελ, το She &Him: 


Φέτος, γύρισαν αυτό το βίντεο για την πρωτοχρονιά, το βγάλανε στο ytb και ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΠΟΣΟ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ;;


Δεν υπάρχουν σχόλια: