Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Βest supporting actress - Blogoscars 2012

Μια φορά και έναν καιρό, ο αυτοκράτορας Θεόφιλος, ήθελε να παντρευτεί. Επειδή όμως, δεν ήταν κάποιος τυχάρπαστος να γυρίζει τα κωλόμπαρα μέχρι να βγάλει γκόμενα, ούτε κανας φτωχός, οργάνωσε ένα μεγάλο πάρτι και κάλεσε όλες τις μορφονιές της επικράτειας. Έτσι λοιπόν, μια νύχτα με φεγγάρι, έβγαλε τα καλά του σερβίτσια, φόρεσε το καλό του κουστούμι, σέρβιρε τα πιό φίνα κρασιά και άνοιξε τις πύλες του παλατιού και της καρδιάς του. Δεν χρειάστηκε να περάσει πολύ ώρα και το βλέμμα του έπεσε πάνω σε μια όμορφη και ταπεινή κοπέλα που καθόταν παράμερα και έπινε ταπεινά το μοχίτο της. Την πλησίασε λοιπόν και θέλοντας να πουλήσει (φαλλοκρατική) μούρη είπε το τσιτάτο του :

 -Εκ γυναικός τα χείρω( από την γυναίκα προέρχονται τα χειρότερα, εννοώντας την Εύα, την αρχαία, όχι εμένα). Χα-χα είσαι αστείος ρε λεβέντη, πας να βγάλεις γκόμενα και προσβάλεις όχι μόνο την ίδια αλλά και το φύλο της ολάκερο. Good job, καρντάση, good job.
Η Κασσιανή φυσικά, πολλά ήταν ηλίθια δεν ήταν, και σαν μια άλλη νέα γυναίκα δυνατή, δεν έχασε την τσαχπινιά της και του δώσε πληρωμένη απάντηση.
-Και εκ γυναικός τα κρείττων(και από την γυναίκα, προέρχονται τα καλύτερα, εννοώντας την Παναγία).
Φυσικά τον αποσβόλωσε, φυσικά τον ρεζίλεψε, φυσικά έχασε το στέμμα, το οποίο δόθηκε σε κάποια σεμνοπιπίτσα που κράτησε το στοματάκι της κλειστό.
Γιατί σου τα λέω όλα αυτά, σινεφίλ αναγνώστη μου; Για να σου δείξω μέσα από ένα ιστορικό παράδειγμα, ότι υπάρχουν λογιώ λογιώ γυναίκες. Γυναίκες σπιρτόζες, γυναίκες ήσυχες, γυναίκες ανήσυχες, γυναίκες που σε ανεβάζουν  στα ουράνια, γυναίκες που σε ρίχνουν γυναίκες στην κόλαση. Και όπως είπε η Γκλόρια Γκεινορ You can go to Harvard, you can be a pilot, you can be an astronaut,  but first, be a woman.

10. Marisa Paredes - "La Piel Que Habito"

Η τρελή Μάνα. Μάνες σαν αυτήν, έχουν γεννήσει δολοφόνους, προέδρους, τους μίσους νεοέλληνες που νομίζουν ότι είναι τέλειοι γιατί έτσι τους είπε η μανούλα. Μην την βλέπεις έτσι, τα κάνει όλα και συμφέρει, μη σε ξεγελά το αθώο προσωπάκι της γριούλας. Έχει πει και μείς αναρωτηθήκαμε, τι άραγε θεωρεί μια μανά πραγματικά τρομακτικό αν όχι αυτό που κάνει ο κανακάρης της στην ταινία: The things the love of a mad man can do.

9. Melissa Leo- "Red state"

Η Θεούσα.  Νομίζει ότι πράττει το θέλημα του θεού, το μάτι της γυαλίζει, μην πάρεις ποτέ ούτε τσίχλα από το χέρι της. Κάτι σοφό θα έχει πει, αλλά δε το βρίσκω, το μόνο που θυμάμαι είναι να λέει yes daddy και να υμνεί τον θεό.

8.  Emma Stone - "Crazy, Stupid, Love"

Η Γαμάτη. Είναι έξυπνη, όμορφη, κουλ, υπέροχη, πηδάει τον Γκοσλιγκ. Άσε μας κουκλίτσα μου, έχουμε τα προβλήματα μας έχουμε και σένα να κυκλοφορείς(ευτυχώς, είσαι φικτιοναλ χαρακτήρας, in your face bitch). Έχει πει και εμείς την αναφωνήσαμε: «δεν γίνεται να είσαι τόσο τυχερή μωρή»: Will you take off your shirt... fuck! Seriously? It's like you're Photoshopped! 

7. Marisa Tomei - "Crazy, Stupid, love"

Η Απελπισμένη. Η 40+ που είτε είναι χωρισμένη, είτε δεν έχει παντρευτεί ποτέ και το μάτι της γυαλίζει. Η γυναίκα που ευωδιάζει απελπισία, η γυναίκα που μπορεί να σε σφάξει στον ύπνο σου αν την ταράξεις πολύ. Έχει δηλώσει και εμείς φοβηθήκαμε ότι κάποια στιγμή θα ταυτιστούμε:  I'm five years sober asshole! 

6. Sareh Bayat - "A separation"

Η Υποταγμένη. Η γυναίκα που σκύβει το κεφάλι, που τρώει ξύλο, που το μόνο που ξέρει και θέλει είναι να γεννά παιδιά και να φροντίζει το νοικοκυριό της. Η γυναίκα που νομίζουμε ότι έχει εξαφανιστεί στις ασπρόμαυρες ταινίες ή κατοικοεδρεύει σε υποανάπτυκτες χώρες, αλλά στην πραγματικότητα ζει ανάμεσα μας. Δεν νομίζω να είπε τίποτα, μιλούσαν όλοι οι άλλοι για αυτήν, αλλά την θέση της στην λίστα την κέρδισε με την στωική σιωπή της

5. Bryce Dallas Howard - "The Help" 

Η Σκύλα. Η γυναίκα που επειδή της φταίει η ζωή της, προσπαθεί να κάνει κόλαση την ζωή των άλλων. Η χωριάτισσα που το παίζει κυρία, η γαϊδάρα που το παίζει φάρος της ηθικής. Είπε και εμείς χαρήκαμε για την σοκολατόπιτα που έφαγε: Maybe I can't send you to jail for what you wrote, but I can send you for being a thief. 

4. Mélissa Désormeaux-Poulin - "Incendies"

Η Κόρη. Το καλό κορίτσι που τιμά την γονεικη αγάπη ακόμα και μετά θάνατον και ξεκινά μια αναζήτηση που δεν θέλει, μόνο και μόνο επειδή έτσι πρόσταξε η μητέρα. Σπαρακτική, χαμηλόφωνη ερμηνεία σε μια ταινία για τον παραλογισμό του πολέμου. Τόσο καλή, που δεν μπορω να βρω ούτε μια εξυπνάδα σχετική.

3. Jennifer Aniston- "Horrible Bosses"

Η Λυσσάρα.  Η γυναίκα που βλέπει άνδρα και κάνει λες και δεν έχει ξαναδεί, που ορμά πάνω του λες και της χρωστάει να της κάτσει, η γυναίκα που νομίζει ότι είναι «κυνηγός» αλλά απλώς είναι μια ζαβή που τρομάζει κόσμο. Τζενιφερ, έπαιξες δέκα λεπτά αλλά ήσουν τόσο τρομακτική που πλέον έγινες είδωλο. Είπε και μπήκε στο πάνθεον: You're gonna give me that dong and fuck my slutty little mouth.

2. Carey Mulligan-  "Shame"

Η Ευαίσθητη. Το κορίτσι που η άτιμη κενωνία το βύθισε στην μοναξιά και την μελαγχολία, το κορίτσι που αναζητά μάταια την αγάπη σε ένα κόσμο που δεν νοιάζεται αρκετά. Το κορίτσι που τραγούδησε τόσο σπαρακτικά ένα κλασσικό τραγούδι, και κατάφερε να συγκινήσει μέχρι και τις πέτρες.
Είπε: We're not bad people. We just come from a bad place. Και εμείς αναφωνήσαμε: «άσε μας κουκλίτσα μου, dark and twisted είναι μόνο η Μερεντιθ Γκρει, άει πάγαινε από δω.»

1.  Octavia Spencer- "The help" 

Η Επαναστάτρια. Η γυναίκα που θεωρήθηκε κατώτερη μόνο και μόνο από το χρώμα της αλλά απέδειξε ότι όσο έχεις φωνή(#ripvissi), ποτέ δεν είσαι αόρατη. Η γυναίκα που επαναστάτησε, διεκδίκησε, κέρδισε αγάπη και σεβασμό γιατί το άξιζε, αλλά κακά τα ψέματα αν δεν ήταν τόσο γκουρού μαγείρισσα, μπορεί να μην ήταν το απολυτό γκανιάν. Είπε και εμείς χειροκροτήσαμε: “Eat my shit!”

Go girls!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: