Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Little children


Υπόθεση

Η Κέιτ Γουίνσλετ, η Τζένιφερ Κόνελ και ο Πάτρικ Γουίλσον πρωταγωνιστούν στην ταινία ΚΡΥΦΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ, στην τελευταία δουλειά του υποψηφίου για Όσκαρ συγγραφέα/σκηνοθέτη Τοντ Φιλντ. Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Τομ Περότα, little children, η ταινία περιγράφει το πώς οι ζωές κάποιων ανθρώπων διασταυρώνονται σε παιδικές χαρές, δημοτικές πισίνες και δρόμους της μικρής τους κοινότητας, οδηγώντας τους σε αναπάντεχους και συχνά επικίνδυνους δρόμους…

Trailer:


Η ταπεινή μου άποψη:


Ο Todd Field συνεργάζεται με τον συγγραφέα Tom Perrotta, για να δώσουν ζωη στο ομώνυμο εργο του. Το αποτέλεσμα ειναι μια πολύ προσωπική ταινια που εχει σκοπό να ψαλιδίσει το αμερικάνικο όνειρο.

Σε ένα όμορφο προάστιο της Αμερικής όπου όλα βαίνουν καλως, ζει ο Brad (Patrick Wilson) με την σύζυγο του Kathy (Jennifer Connelly) και η Sarah (Kate Winslet) με τον άνδρα της, τον Richard (Gregg Edelman). Ο Brad ειναι ενας γοητευτικός άνεργος μπαμπάς που προσπαθεί να κερδισει την χαμενη του αυτοπεποίθηση και να προσφέρει στην οικογένεια του, επιδιώκοντας μάταια να πάρει το πτυχιο του στην νομικη. Η μια αποτυχία, ομως διαδέχεται την άλλη και ο ίδιος νοίωθει να πνίγεται κάτω απο την δυναμικότητα της γυναίκας του που ειναι μια φιλόδοξη παραγωγός ντοκυμαντέρ. Ώσπου, σε μια βόλτα στο πάρκο με το παιδί του θα γνωρίσει την Sarah, που ούσα απογοητευμένη απο την συμβατικότητα της συντηρητικης κοινωνίας που την περιβάλλει αλλά και τα "γούστα" του άνδρα της θα παρασυρθεί μαζι του σε έναν παράνομο δεσμό.

Παράλληλα, στο προάστιο αυτό κατοικεί με την μητέρα του ο καταδικασμένος για παιδοφιλία Ronald McGorvey (Jackie Earle Haley), ο οποίος επέστρεψε από την φυλακή. Η επιστροφή του αυτή εκτός από την αναστάτωση και τον φόβο που προκαλεί στους κατοίκους , δημιουργεί και μια παρανοϊκή σχέση ανάμεσα σε αυτόν και τον Larry Hedges (Noah Emmerich), έναν πρώην αστυνομικό που αρχίζει μια εκστρατεία περιθωριοποίησης του "απειλητικού" αυτού στοιχείου.

Η συμμετοχή του Brad στην εκστρατεία αυτή, ταυτόχρονα με την ένταξη του στην ομάδα ποδοσφαίρου των αστυνομικών μέσω του Larry, είναι η μάταιη προσπάθεια του Todd Field να ενώσει αυτές τις ιστορίες, που δεν έχουν καμία νοηματική συνοχή.

Γενικα, η ταινια θελει να δειξει την "παιδικοτητα" που κρύβει μια κοινωνία που δεν έχει βασανιστεί και δεν έχει παλεψειγια την επιβίωση της. Ωστόσο, κατά την ταπεινή μου άποψη, μπλέκονται ένα σωρό συναισθήματα και ιστορίες χωρίς να εχουν ουσιαστική συνδεση και το αποτέλεσμα δεν με ενθουσίασε, εκτός φυσικά απο τις απίστευτες ερμηνείες όλων των ηθοποιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: