Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Best leading actors-blogoscars 2013

Όλοι νομίζουμε οτι αν είχαμε γεννηθεί άλλη εποχή, σε άλλη χώρα, σε άλλο πλανήτη, θα είχαμε μεγαλουργησει και δεν θα είχαμε μείνει στη ψωροκωσταινα να βουλιαζουμε. Τι θα γινόταν όμως, αν οι κατωθι ήρωες, είχαν γεννηθεί στην χωρα των Ολυμπιων Θεων, του τζατζικιού και της Πανου Κιαμου;

11.Το μουσι του Μπεν Αφλεκ

Αυτό το μούσι, θα στόλιζε το περήφανο μουτρακι ενός κρητικατσι. Θα στεκόταν αγερωγο, πυκνό, σαν μικρή κουβερτούλα, πάνω στο θεληματικό πηγούνι ενός Σηφη από τα Ανώγεια.

10. Andrew Garfield- The amazing Spider Man

Αυτο το αγορι θα ηταν το κλασσικό φυτουκλακι του Γ2 που τρώει ξύλο στα διαλείμματα και την ωρα του μαθήματος γράφει θρανιο στίχους των Πυξ Λαξ. Τα βραδυα κλαίει ακούγοντάς την μελωδική φωνούλα του Πλιάτσικα και στελνει μηνυματα στην Γκουεν προσπαθώντας να την πείσει οτι ειναι ενα γέλιο κρεμασμενο στο μπαλκονι της.


9. Steve Carell - Seeking a Friend for the end of the world

Ο αγαπημενος Dodge, στην Ελλαδα του 2013 δουλεύει σαν εφοριακός, στο τμημα με τις σφραγιδες. Τα μεσημερια τρωει απο το ταπερακι του και το βραδυ γυριζει περπατωντας στο σπιτι, για να καψει κανα τριγλυκεριδιο. Η γυναίκα του τον απατα με τον υδραυλικο, τον ψυκτικο, τον τυπο που αλλαξε τα ρουλεμαν στο αμαξι.  Λιγο πριν την ανακοινωση της καταστροφης του κοσμου, εχει αφησει το παρακατω σημειωμα στο ψυγειο:

" Μοναδικη μου αγαπη,
εκλεισα τραπεζι για την επετειο μας στο ωραιο ιταλικο. Το ξερω οτι ειναι σε 3 μηνες, αλλα επειδη παντα γινεται πανικος, ηθελα να σιγουρεψω οτι θα βρουμε θεση, ο κοσμος να χαλασει. Dodge"
(σποιλερ: η γυναικα του έχει ηδη κλεφτει με τον Σηφη, δεν το διαβαζει ποτε)

8. Shota Sometani- Himizu

Μα τις χιλιες τρέσες, δεν εχω ιδεα τι μπορει να κανει ενας τσουναμοχτυπημενος γιαπωνεζος εφηβος στην σημερινη Ελλαδα.

7. Bradley Cooper- Silver Linings playbook

Αν ο Πατ ζουσε σε μια μικρη ελληνικη κωμοπολη και παθαινε το νευρικο κλονισμο του, ολοι θα επεφταν απο τα συννεφα, κανεις δε θα περιμενε οτι αυτο το καλο παιδι, θα μπορουσε να παθει κατι τετοιο. Ο περιπτερας της γειτονιας, συγκλονισμενος θα κατεθετε στην καμερα του Σταρ, ποσο φυσιολογικος φαινοταν οποτε έπαιρνε τα τσιγαρα του, ενω η κυρα Σουλα του αποπανω οροφου, θα εβγαινε πλατη στην Τατιανα να δηλωσει πως κριμα το παιδι, φιλολογος πραγμα, να παθει τετοιο κακο, κανεις δεν ειχε ακουσει το παραμικρο, για ολα αυτα βεβαια φταιει η σουρτουκω η γυναικα του, θου κυριε στη γειτονια πολλα λεγονται, αυτη δε ξερει τιποτα κυρια Τατιανα μου.

6. Melvil Poupaud- Laurence anyways

Η ελληνικη κοινωνια ζει λιγο πίσω απο το κοσμο, οποτε ειναι σιγουρο οτι ενα αγορι που θελει να ζησει ως κοριτσι, αγαπωντας ενα αλλο κοριτσι, θα αντιμετωπιζε πολλα προβληματα. Ο Λιαγκας θα αναρωτιοταν που πηγαν οι αληθινοι ανδρες που φέρονται σαν υποαναπτυkτοι ουγκανοι και ειναι καταβαθος αυτο που θελει κάθε γυναικα. Ο Αρναουτογλου θα ελεγε οτι ο  καθενας οριζει τον εαυτο του οπως θελει, αλλα αυτος ειναι λαικο παιδι, δε ξερει απο αυτα, αυτος θελει μια γυναικουλα να βυζαίνει τα παιδιά τους, οσο αυτος παίζει πρεφα. Η Χειλουδακη θα βγαζε βιβλιο "Σας το λεγα πως οι άγγελοι δεν εχουν φύλο." 


5. Mads Mikkelsen- A royal affair

Αυτο το αγορι θα ηταν ένας απο αυτους τους εκλεπτυσμενους κυριους που διαβαζουν Σοπενχαουερ, φιλοσοφουν για την ματαιοτητα των παντων και καπνιζουν πουρα, πινοντας παλαιωμενο ουσκι διπλα στο τζακι. Τα βραδια βεβαια, γινονται μεγα πιπινοκυνηγοι, κυκλοφορουν ΑΑ γκομενακια και καταληγουν να τρωνε το κεφαλι τους(χαρ χαρ) για τα ματια μιας πιτσιρικας.

4. Joacquin Phoenix- The master

Στην Ελλάδα του 2013, αυτό το αγόρι θα ανηκε σε αυτές τις ομαδούλες καλοντθμένων νεαρων που γυρίζουν στο δρόμο, μοιράζοντας φυλλάδι με τίτλους "Αγάπα την αρμονία του κόσμου"., "Γύρνα την πλάτη στην ψευτιά". Όταν καταφέρνει να μαζεψει λεφτά για το πρωτο του ipad, προσπαθεί να διδάξει το Μηνυμα, Μέσω οπτιακουστικού υλικου και μαζι με την Ελένη Λουκά στήνουν αυτοσχέδιες επιδρομές προσηλυτισμού σε στέκια ακολάστων.

3. Christoph Waltz- Django Unchained

Ενας Γερμανος οδοντιατρος που δεν ειναι οδοντιατρος πλεον, αλλα κυνηγος επικυρηγμένων με εφεση στα καλοστημένα ψέμματα και την μπαρουφολογια, στην χωρα του οτι- δηλώσεις- εισαι, θα γινοταν μέχρι και πρωθυπουργος.


2. Daniel Day Lewis- Lincoln

Ειλικρινα, δεν εχω ιδεα τι μπορει να κανει ενας ανθρωπος με αυτην την φαβοριτα και αυτο το ημιψηλο στην σημερινη Ελλαδα. Το πολυ πολύ να κανει τον ταχυδακτυλουργο.

1. Denis Lavant- Holly Motors

Στην πατριδα του θεατρου και των Τεχνων, ο μιστερ Οσκαρ με τα πολλα προσωπα, θα εβρισκε δουλεια μαζι με τον Ζαχαρατο. Ομως, θα την εχανε εντος μιας εβδομαδας, μετα την συνειδητοποιηση απο τον Τακη οτι δεν μπορει να συνυπαρξει με καποιον που κανει πιο πειστικη Φωτεινη Πιπιλη απο τον ιδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: